Na vrh strani

Pogoji uporabe spletne strani

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Aromavita Botanicals, aromaterapije in svetovanje, Teja Kadunc s.p., Štefetova ulica 36, 4208 Šenčur, za prodajo blaga in storitev preko spletne trgovine, ki se nahaja na spletni strani https://www.aromavita.si/.

Splošni pogoji spletne prodajalne so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo in trgovino (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) upravlja podjetje Aromavita Botanicals, aromaterapije in svetovanje, Teja Kadunc s.p., Štefetova ulica 36, 4208 Šenčur, Davčna številka: 26427559, Matična številka: 8689610000, Vpis v AJPES št.: 316-03-03195-2020/2, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p.).

Zavezanec za DDV: NE

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Nakup blaga in storitev v spletni trgovini je mogoč z oddajo podatkov preko obrazca ali naročilom na mail teja@aromavita.si.

 1. Uvod

Vse vsebine, objavljene na https://www.aromavita.si/, so last podjetja Aromavita Botanicals, aromaterapije in svetovanje, Teja Kadunc s.p., Štefetova ulica 36, 4208 Šenčur in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja Aromavita Botanicals, aromaterapije in svetovanje, Teja Kadunc s.p., Štefetova ulica 36, 4208 Šenčur., se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način.   Aromavita Botanicals, aromaterapije in svetovanje, Teja Kadunc s.p., Štefetova ulica 36, 4208 Šenčur., si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani https://www.aromavita.si/.

 1. Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave)
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 1. Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo blaga in storitev, objavljenih na spletni strani https://www.aromavita.si/, spletni trgovini podjetja Aromavita Botanicals, aromaterapije in svetovanje, Teja Kadunc s.p., Štefetova ulica 36, 4208 Šenčur (v nadaljevanju Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p. )

Z uporabo spletnega mesta Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

 1. Naročanje blaga in storitev

Nakup na vseh spletnih straneh podjetja Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

 • Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.
 • Nadaljujete s klikom nadaljuj na blagajno, kjer vpišete vaše podatke in se odločite za način plačila.
 • Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.
 • Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na teja@aromavita.si, ki ga je prejel ob naročilu.
 • Odpošiljanje: Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja.

Izdelki bodo poslani najkasneje v štirih delovnih dneh od datuma naročila. Naročilo je možno spremeniti preko elektronskega sporočila teja@aromavita.si.

Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je obvezna navedba telefonske številke, na katero vas bomo lahko brezplačno obveščali o poteku naročila (vsi prejeti SMSi so za vas brezplačni). Glede odstopa od naročila glejte točko 9.

Račun oziroma pogodba se bo hranila na sedežu računovodskega servisa Računovodstvo Šimenc, Šimenc Simona s.p. .

 1. Cene in akcijske ponudbe

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih. DDV ni obračunan ( nismo zavezanec za DDV ). Izdani račun vsebuje poleg cene izdelka tudi stroške pošiljanja v višini, navedeni na naročilnici. Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske ali dnevne, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja in razpoložljive zaloge. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda.

Podjetja oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko.

Cene veljajo od 03. 08. 2020 do spremembe oz. preklica. Ponudnik si pridržuje pravico menjave cen, zaradi napak pri postavljanju cen na trgu. V primeru, da ste izdelek naročili po nižji ceni, vas moramo o tem obvestiti. V kolikor se ne strinjate z novo ceno, naročilo izdelka lahko zavrnete.

 1. Načini plačila

Kupec ima več možnosti plačil. V primeru izbire plačila po predračunu, vam bo ponudnik na vašo elektronsko pošto poslal predračun, ki ga plačajte. Potrdilo nam obvezno pošljite na »teja@aromavita.si«. Paypal izbira deluje po pravilih podjetja Paypal. Takoj, ko na Paypal račun prejmemo nakazilo, začnemo vaše naročilo pripravljati. Enako deluje tudi Stripe. Takoj, ko na Stripe račun prejmemo nakazilo, začnemo vaše naročilo pripravljati. Po koncu priprave, ga odpošljemo. Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.   Strošek pošiljanja znaša 3,50 EUR (DPD ali Pošta Slovenije ).

 1. Dostava

Za dostavo naročil sodelujemo s podjetjem DPD ali Pošta Slovenije, v nadaljevanju ponudnik. Poštnina znaša 3,50 EUR, ne glede na količino ali težo paketa. Ponudnik dodatno ne zaračunava nobenih dodatnih provizij na vaše stroške. Ponudnik vas bo o točnem času dostave obvestil preko elektronske pošte ali sms sporočila. Na obvestilo se odzovite, da se dogovorite za lokacijo in čas prevzema. V kolikor nimate časa, da se osebno dobite s kurirjem ponudnika, imajo pri ponudniku možnost, da vaš paket pustijo na najbližji poštni enoti. Z obvestilom, ki ga prejmete, tako brez problema prevzamete paket. Naročeno blago bo odposlano najkasneje v okviru dobavnega roka. V kolikor blaga ni na zalogi, vas o tem obvestimo pisno ali preko telefona. Ponudnik dostavlja pošto v dopoldanskem času na vaš naslov. Ponudnik pokrije stroške pošiljanja, kadar je znesek naročila višji ali enak 50,00 EUR.

Osebni prevzem. Osebni prevzem je možen na naslovu Štefetova ulica 36, Šenčur. Za uro prevzema se je potrebno predhodno dogovoriti.

 1. Pridržek lastninske pravice

Pridržujemo si lastninsko pravico na prodanem blagu in storitvah in ostanejo last podjetja Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., tudi potem, ko so vam izročeni, vse dokler kupnine zanje ne plačate v celoti.

 1. Odstop od pogodbe in vračilo blaga

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 1. Uveljavljanjev stvarne napake

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali    blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

 1. Odgovornost

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga/storitev, podjetje Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., ne odgovarja. Ponudnik ni odgovoren za posledice uporabe kozmetičnih produktov in ostalih izdelkov, kupljenih preko spletne strani, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsi podatki na spletni strani ponudnika so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali dermatologom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku. Pred uporabo natančno preberite navodila. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom/dermatologom.

Obisk spletne strani in uporaba vsebin in storitev je popolnoma na lastno odgovornost. S prijavo in/ali registracijo na strani https://www.aromavita.si  se uporabnik vsakič znova avtomatsko strinja z vsemi pogoji in pravili, ki so določeni med splošnimi pogoji spletne strani https://www.aromavita.si.

Uporaba spletne strani https://www.aromavita.si je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabniškimi navodili ter veljavnimi predpisi Republike Slovenije, ki urejajo to področje.

Z uporabo vsebin strani https://www.aromavita.si izrecno soglašate z njegovo vsebino in se obvezujete, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit in spoštljiv način. Odgovorni ste za poznavanje, spoštovanje in izvajanje zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki veljajo za to področje.

S spoštovanjem Splošnih pravil in pogojev spletne strani https://www.aromavita.si pristajate, da ne boste uporabili vsebin objavljenih na strani https://www.aromavita.si v zlonamerne (ali drugače protizakonske) in/ali nezakonite namene, se ob tem sklicevali na poslovno povezavo s https://www.aromavita.si, objavljali komentarje ali pošiljali vsebine s tretjega računa (s skritimi osebnimi podatki), če bi lahko to škodilo ugledu blagovne znamke ter nezakonito kopirali vsebin, ki so zaščitene z Zakonom o intelektualni lastnini (brez predhodnega izrecnega in pisnega dovoljenja ponudnika strani https://www.aromavita.si .

Podjetje Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p.  si pridržuje pravico od odstopa pogodbe oz. realizacije naročila v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napaka zajema elemente, na podlagi katerih podjetje Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p. ne bi pristala na sklenitev pogodbe. Med omenjene napake spadajo tudi očitne napake v ceni, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav. Komunikacija poteka izključno preko spletne strani in elektronske pošte.

 1. Pritožbe in spori

Podjetje Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožbe lahko oddate pisno po elektronski pošti na naslov: teja@aromavita.si.  Podjetje bo v treh delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka. Podjetje Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 1. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p.,, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 1. Piškotki in oglaševanje

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

 Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Vrste piškotkov

 • nujno potrebni piškotki

 To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi.

 • izvedbeni in funkcionalni piškotki

 Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo nam si zapomniti spletna mesta, ki jih uporabljate več ter so nam v pomoč pri povezovanju z vašimi socialnimi omrežji. Pomagajo nam ugotoviti npr. katere izdelke na spletišču bi vam lahko priporočili po ugodnih cenah. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Instagramom in drugimi.

Ciljni ali oglaševalski piškotki

 Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot na spletiščih izven strani https://www.aromavita.si/ . Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču. Z odjavo od teh piškotkov, oglasna sporočila za vas ne bodo ustrezna vašim preferencam.

Obvestilo o piškotkih je bilo nazadnje spremenjeno dne 15. 12. 2020.

 1. Varovanje osebnih podatkov

Splošno

POLITIKA VAROVANJA PODATKOV

VARNOST – ponudnik
Upravljalec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Aromavita Botanicals, aromaterapije in svetovanje, Teja Kadunc s.p.,

Štefetova ulica 36, 4208 Šenčur,

Davčna številka: 26427559,

Matična številka: 8689610000
e-naslov: teja@aromavita.si

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila to je pošiljanje informativnega gradiva, ponudb in računov, ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

Osebni podatki, ki jih zbira ponudnik spletnega mesta https://www.aromavita.si/, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah, izobraževanju ter produktih, ki so in bodo na voljo. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu podjetje posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.   Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

 1. Uporaba osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek
 • naslove za dostavo
 • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
 • geslo v šifrirani obliki
 • kontaktno telefonsko številko
 • državo bivanja
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja. Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik. Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

 1. Namen uporabe

 Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani https://www.aromavita.si/ za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, obveščanje o stanju paketa ter redke promocijske akcije, hkrati je uporabniku poslano še elektronsko sporočilo z možnostjo prijavo na elektronske novice. Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah, promocijah ali naročilu na novice preko elektronske pošte, uporabnik dovoljuje podjetju Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p. da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje novic preko elektronske pošte, telefonske številke in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega centra https://www.aromavita.si/ in podjetja Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p. ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko podjetje Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 10 let za registrirane uporabnike spletnega mesta https://www.aromavita.si/ 10 let za udeležence nagradnih iger, 10 let za zmagovalce nagradnih iger ter do odjave naročnika na novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

 1. Izvajanje politike zasebnosti

Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.

 1. Pravica do obveščanja in izbrisa

S prijavo na novice strani https://www.aromavita.si/  se strinjate, da vam na vaš elektronski naslov pošiljamo redna in občasna elektronska obvestila o produktih, storitvah, izobraževanjih in novostih. S prijavo se strinjate, da boste prejemali elektronska sporočila, ki so brezplačna. Odjava je možna kadarkoli s klikom na »Odjava«, ki ga najdete na koncu elektronskega sporočila. Lahko pa nam »Odjava.« posredujete tudi na naš elektronski naslov teja@aromavita.si  in vas bomo izbrisali iz baze registriranih uporabnikov.

Pravico imate do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: teja@aromavita.si ali nam pošljite zahtevek po pošti, Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p., Štefetova ulica 36, 4208 Šenčur.

 1. Obvestila

Po prijavi na obvestila bosta vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če potrdite svojo prijavo v potrditvenem elektronskem sporočilu. Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na teja@aromavita.si  ali s klikom na povezavo »Odjavi tukaj« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.

 1. Spremembe določil splošnih pogojev in pravil

Spletno mesto https://www.aromavita.si/ si pridružuje pravico do občasnih sprememb pogojev in pravil (sprememba zakonodaje, dodatne produkte, izobraževanja,..). Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena med splošnimi pogoji in pravili, razen če ni z zakonom določeno drugače.

 1. Izpis

V kolikor ne želite prejemati novice spletnega mesta https://www.aromavita.si/, se morate s spletne strani samostojno izpisati s pomočjo povezave, ki jo najdete na koncu vsakega sporočila (glej: »Odjava«, ki vsebuje hiperpovezavo do strani, kjer kliknete odjavo ali spremenite nastavitve). Uporabnik je odgovoren za lastni izpis.

 1. O podjetju in blagovni znamki Aromavita Botanicals

Produkti in storitve Aromavita Botanicals, so rezultat večletnega študija, razvoja in izpopolnjevanja na področju aromaterapije. Glavni cilj podjetja je aromaterapija, svetovanje, izobraževanje, prodaja lastnih produktov znamke Aromavita Botanicals. Cilj je ponuditi celovite storitve in spremljajoče izdelke z namenom pravilne in varne uporabe in predstavljanja aromaterapije v vsakdanji rabi.

 1. Omejitev osebne in nekomercialne uporabe vsebin spletne strani https://www.aromavita.si/

Vsebine lahko uporabljate za osebne in nekomercialne namene. Za vse ostalo je potrebno pisno soglasje lastnika. Prepovedano je kopiranje, prikazovanje, distribucija, oddajanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, prenašanje ali prodajanje podatkov, izdelkov in storitev blagovne znamke Aromavita Botanicals, Teja Kadunc s.p..

Povezava na spletno stran https://www.aromavita.si/ je dovoljenja, če se navaja vir vsebine, prosimo vas za posredovanje informacije (posredujete nam vsebino na naslov teja@aromavita.si .

 1. Pravna podlaga

 Podlaga je Zakon o elektronskih komunikacijah (UL št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Spletna stran je bila vzpostavljena oktobra 2020.

 1. Končno določilo

Vse nastale spore rešujeta lastnik in uporabnik sporazumno, v primeru, da se spor ne razreši je pristojno stvarno sodišče v Kranju.

 1. Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov teja@aromavita.si . Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati. Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Podjetje osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Uporabnik lahko prekliče soglasje za prejemanje elektronskih sporočil (kar stori s pisno zahtevo ponudniku na elektronski naslov teja@aromavita.si) ali zahteva, da podjetje njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbriše, tako da v celoti izbriše uporabnikov uporabniški profil pri ponudniku.

Dodatno

Podjetje je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja. Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo izrecno soglašal. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.   Dostavni službi bo podjetje zaupalo le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo podjetje stopilo v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.