Na vrh strani

O MENI

Kdo sem?

Lep, čudovit vonj me privlači odkar se praktično zavedam.

Gre za subtilno dojemanje, ki ga nisem vedno najbolje razumela.

Nekateri vonji so me umirili, nekateri pa spravili prav v slabo voljo. Veselila sem se rojstnih dni, ko sem si lahko zaželela svoj novi parfum.

Z leti so se poličke z njimi prav šibile, saj sem bila lastnica veliko različnih vonjev, pravzaprav za vsako priložnost ali počutje posebej.

Dolgo časa se nisem zavedala, kam me pot želi pripeljati. Šele ob pisanju magistrske naloge, sem končno prišla do spoznanja, da to vendarle ni tisto, kar mi je pisano na kožo.

Moja nova pot raziskovanja se je začela. Spoznavanje in raziskovanje ene opojne stekleničke za drugo. Ko sem že mislila, da sem se nekaj naučila, so se pojavila nova vprašanja. Znanje, ki se ves čas nadgrajuje, mene pa izpopolnjuje. In to je moja pot, moje poslanstvo.

Da pa sem končno zbrala ves pogum, me je na nek način spodbudil moj drugi nedonošenček. Z veliko zdravstvenimi izzivi, sem bila primorana pustiti delovno mesto in se posvetiti njemu. Čez čas pa sem iskala načine, kako lahko svoj čas sicer primarno posvečam njemu obenem pa nadgrajujem svoje znanje in poslanstvo. Nastala je najprej Aromavita, kasneje, ko sem zbrala še več poguma in na trg lansirala svoje prve produkte pa Aromavita Botanicals.

Z aromaterapijo ves čas podpiram dobro počutje vseh družinskih članov in lahko rečem, da pri naših izzivih izkušenj resnično ne manjka 🙂 . Zato sem svoje študiranje poglobila v smeri aromaterapije za otroke.

Aromaterapija je ena najprijetnejših, najbolj celostnih, pestrih, okolju prijaznih in ustvarjalnih metod vzdrževanja zdravega telesa, duha in okolja.

IZOBRAŽEVANJA: 

Magnolija, šola za aromaterapijo – Tečaj aromaterapije po programu NPK

Magnolija, šola za aromaterapijo – Tečaj botanične parfumeristike

Vital šola za maserje in terapevte – tečaj klasične masaže

Vital šola za maserje in terapevte – tečaj masaže obraza

Vital šola za maserje in terapevte – tečaj športne masaže

Aromainštitut – Tečaj osnovne aromaterapije

Aromainštitut – Nadaljevalni tečaj aromaterapije s psihoaromaterapijo

Aromahead Institute – več krajših izobraževanj

Tisserand Institute – več krajših a poglobljenih izobraževanj

Moje poslanstvo

Kaj je aromaterapija? Besedo “aromaterapija” praktično najdeš skoraj povsod ….

…na praških za perilo, sprejih za osvežitev prostora, na čistilih, …

Ob vsej tej poplavi se je izgubil pravi pomen in občutek zanjo.

Nekako hitro dobiš predstavo, da je aromaterapija nekaj, kar diši.

Kaj pa ti dejansko lahko steklenička opojnega vonja naredi? Kaj lahko z njo dosežeš, če seveda poznaš pravilne pristope in smernice varne uporabe? In kaj vse se lahko zgodi, če podcenjuješ moč, ki se dejansko skriva v steklenički?

In tukaj sem našla svoje poslanstvo. Da te naučim, kaj eterično olje sploh je, kaj ti lahko ponudi, kaj vse lahko z njim dosežeš, kako z njim lahko čudovito poskrbiš zase in svojo družino na naraven način.

Zate formuliram naravne produkte, ki ne samo, da te bodo zapeljali s čudovitimi vonji, popeljali te bodo v svet dobrega počutja, lepa, negovana koža pa je logična posledica skrbno načrtovanega izbiranja  naravnih in kvalitetnih sestavin.

 

Teja Kadunc, aromaterapevtka, maserka in ustanoviteljica podjetja Aromavita Botanicals