Na vrh strani

Eterična olja in test preobčutljivosti

Teja 12. 12. 2020

Naša narava nam je dala ogromno možnosti, kako si lahko na naraven način pomagamo sami. Z razvojem medicine smo se kar malo polenili, saj imamo za vsako težavo hitro rešitev, ki jo najdemo v lekarni. Kar ni nič narobe, prav je, da imamo možnost. Smo pa s tem izgubili voljo, da raziskujemo in najdemo rešitev naravi, saj to terja nekaj več časa. Tudi uičinkovanje naravnih sestavin lahko traja malce dlje, mi pa smo naučeni, da bolečina mine še preden vzameno tablet :). A zdi se mi prav, da se poučimo o različnih metodah naravnega pristopa k našemu zdravju. Tako bomo sebi dali možnost in poskrbeli zase in za svoje zdravje na dolgi rok.

Narava nam je ponudila tudi različne pripravke, danes poznane pod imenom eterična olja. Zdravilno sredstvo, ki ga lahko uporabimo za spodbujanje in ohranjanje našega zdravja na različnih nivojih.

Eterična olja so močno koncentrirane osnovne esence aromatičnih rastlin, ki vsebujejo zdravilne učinkovine.

Zato velja opozorilo, da eteričnih olj NIKOLI na kožo ne nanašamo čistih, neredčenih. Niti ‘blažja’ olja kot je recimo prava sivka ali čajna mirta. Velja namreč, da ta dva olja spadata med manj agresivna in sta primerna za neposredni nanos. Žal pa nikoli ne vemo, na katero spojino lahko odreagiramo, zato previdnost ni nikoli odveč. Nemalo alergijskim reakcijam sem bila že priča.

Torej tudi pri našem Immune+ boš med navodili zasledila, da je potrebno tako kot za vsa eterična olja, pred prvo uporabo narediti test preobčutljivosti.

Kaj to pomeni?
Immune+ tako kot na sliki naneseš na notranji predel roke (od komolca do zapestja) in pustiš na koži 12-24 ur. Če se pojavi rdečica ali kakšna druga nezaželena reakcija je najverjetneje, da si občutljiva na katero izmed eteričnih olj, ki so v mešanici.

Enako narediš s samostojnim eteričnim oljem. Redčiš ga v nosilnem olju (rastlinskem olju) glede na lestvico varnosti, ki je predpisana za vsako eterično olje posebej. Naneseš na notranjo stran roke in pustiš 12-24ur.

Včasih se lahko pojavi alergija samo na bazno olje (rastlinsko olje), ki pa se lahko pokaže še kasneje.

Torej v primeru rdečice, otekline, mehurčkov,..takoj prekineš z uporabo.

Post a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja