Na vrh strani

Eterična olja in glavobol

Teja 12. 12. 2020

Mislim, da nas je kar nekaj, ki se soočamo z neprijetnimi glavoboli ali celo migrenami. Naučeni smo, da ob takih bolečinah posežemo po za to namenjenih zdravilih. Sama nisem skrajni zagovornik naravnih načinov, sem pa vsekakor za to, da se, preden posežemo po zdravilih, vsekakor poslužujemo naravnih.
Torej zakaj do glavobolov in migren sploh pride? Lahko ga povzroči stres, utrujenost, alergije, hormonsko neravnovesje, nepravilna prehrana, nizek krvni sladkor, alkohol, tudi nepravilna drža in preveč ekranov.

S katerimi eteričnimi olji si lahko pomagamo? Najprej seveda poskušamo ugotoviti vzrok in ga odpravljamo na samem začetku. Eterična olja, ki jih tudi sama največkrat svetujem so prava sivka in poprova meta, tema dvema rada dodam še olje kadilne bosvelije. Mešanica na eni strani pomirja, medtem ko poprova meta deluje močno protibolečinsko. Če smo pod velikim stresom, pa eteričnemu olju prave sivke lahko dodamo olje majarona.

Zelo pazljiva pa moraš biti pri migrenah. Tam se rada pojavi še slabost z bruhanjem, izrazitejša je tudi preobčutljivost na vonje. Tukaj velja dobro razmisliti kdaj, če sploh olja uporabiti, saj se migrena v tem primeru lahko zelo poslabša.

Najpogostejša načina uporabe, ki se ju najraje poslužujete (po povratnih informacijah) je v obliki masažnega olja (roll on) in v obliki hladnih obkladkov.

Se tudi ti kdaj srečaš z glavobolom ali migreno? Kako ju rešuješ?

Post a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja